Här kommer några tips på några goda tilltugg, tilltugg som vi åt på midsommarafton i Liträsket.
Från vänster i bild:
Åsa Ö:s kräftcrostiner
100 gram riven västerbottensost
150 gram soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
1 dl gräddfil
Crostiner
Gör så här:
- Rör ihop alla ingredienserna.
- Klicka ut en klick på varje crostini, toppa med en kräftstjärt.
- Ät och njut!
Västerbottenssnurrar
1 kyld smördegsplatta (á 225 g)
ca 100 gram västerbottensost
Gör så här:
- Ugn 200 g
- Riv osten, lägg den på smördegsplattan. Rulla ihop och skär cm-tjocka skivor av rullen.
- Lägg ut rundlarna på ett bakplåtspapper, grädda mitt i ugn 15-20 minuter.
Snittar på rökt kött, färskost och pepparrot ca 40 st
4 mjuka tunnbröd
1 f.p Philadelphiaost (200 gram)
4 tsk riven pepparrot på tub
ca 200 gram tunt skivat hamburgerkött
Ruccola
Gör så här:
- Bred philadelphiaosten på bröden sedan 1 tsk pepparrot på varje bröd.
- Lägg sedan några hamburgerkött skivor + ruccola.
- Rulla ihop längst med långsidan. Plasta in rullarna och låt gärna ligga i kylskåpet nån timme före servering. Skär upp varje rulle i 10 snittar.
Parmesanchips
4 dl grovriven parmesanost
1 dl torkade tranbär
1 dl pistagenötter
- Riv osten grovt.
- Hacka tranbären och nötterna som ska blandas med osten.
- Lägg ut små högar på ett bakplåtspapper på en plåt.
- Grädda 8-10 minuter på 200 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar