Majesilltårta
250 gram
75 gram smör - smält
1 burk matjessill + 1 1/2 msk sillspad - strimla matjessillen
3 dl crème fraiche
3 dl kesella
4 gelatinblad
1 röd lök - finhackad
1 dl färsk dill - finhackad
salt och lite vitpeppar
Dekorera med: rödlök, gräslök, rom, rädisor ev. ägg
Gör så här:
- Smält smöret och låt svalna något. Skär bort kanterna, mixa brödet. Blanda samman smör och bröd och platta ut det i en form med avtagbara kanter 20 cm.
- Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten.
- Rör ihop crème fraiche, kesella, lök, matjessillen, spadet och dillen.
- Lägg gelatinet i en kastrull med lite vatten och smält under omrörning på svag värme. Häll sedan gelatinröran i smeten och bred över kavringsbotten.
Fler bilder från midsommardagen:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar