EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

fredag 4 juli 2014

Matjesilltårta

Denna tårta gjorde jag på midsommardagen då vi alla i familjen var här på Bergön. På midsommardagen har vi som tradition att träffas och äta gott tillsammans.


Majesilltårta

250 gram
75 gram smör - smält
1 burk matjessill + 1 1/2 msk sillspad - strimla matjessillen
3 dl crème fraiche
3 dl kesella
4 gelatinblad
1 röd lök - finhackad
1 dl färsk dill - finhackad
salt och lite vitpeppar

Dekorera med: rödlök, gräslök, rom, rädisor ev. ägg

Gör så här:
  • Smält smöret och låt svalna något. Skär bort kanterna, mixa brödet. Blanda samman smör och bröd och platta ut det i en form med avtagbara kanter 20 cm.
  • Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten.
  • Rör ihop crème fraiche, kesella, lök, matjessillen, spadet och dillen.
  • Lägg gelatinet i en kastrull med lite vatten och smält under omrörning på svag värme. Häll sedan gelatinröran i smeten och bred över kavringsbotten.
Låt stå i kylskåpet i ca 5 tim. Dekorera sedan tårtan.


Fler bilder från midsommardagen:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar