Noblesskakor med kola fyllning 200 grader ca 8-10 minuter
ca 20 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 gram smör
1 burk karamelliserad mjölk (färdigkokt kondenserad mjölk på burk)
1 ask nobless
Gör så här:
- Blanda mjöl, socker, bakpulver och vanilj i en matberedare.
- Tillsätt smöret i mindre bitar och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen ligga och vila till sig i kylen ca 30 minuter.
- Forma sedan ganska stora bollar och lägg de i folieformar. I varje boll gör en ganska stor grop som ska fyllas med den karamelliserade mjölken.
- Grädda kakorna i 200 grader ca 8-20 minuter.
- Ta ut de från ugnen och lägg en nobless på varje kaka. Låt svalna och förvaras i kyl eller frys.
- Ev garnera med vispad grädde och färska bär.
Forma degen till ganska stora bollar och lägg de i aluminium- formar. Gör en grop i varje boll. |
Fyll karamelliserad mjölk i varje grop. |
Grädda, lägg sedan på en nobless över varje kaka. |
Här serveras kakorna med vispad grädde och röda vinbär. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar