EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

onsdag 27 augusti 2014

Noblesskakor med kola fyllning

Här kommer ett recept på supergoda kakor. Om man spritsar lite grädde och sedan garnerar med färska bär blir det riktigt festligt!



Noblesskakor med kola fyllning      200 grader ca 8-10 minuter

ca 20 st

4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 gram smör
1 burk karamelliserad mjölk (färdigkokt kondenserad mjölk på burk)

1 ask nobless

Gör så här:
  • Blanda mjöl, socker, bakpulver och vanilj i en matberedare.
  • Tillsätt smöret i mindre bitar och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen ligga och vila till sig i kylen ca 30 minuter.
  • Forma sedan ganska stora bollar och lägg de i folieformar. I varje boll gör en ganska stor grop som ska fyllas med den karamelliserade mjölken.
  • Grädda kakorna i 200 grader ca 8-20 minuter.
  • Ta ut de från ugnen och lägg en nobless på varje kaka. Låt svalna och förvaras i kyl eller frys.
  • Ev garnera med vispad grädde och färska bär.

Forma degen till ganska stora bollar och lägg de i aluminium-
formar. Gör en grop i varje boll.


Fyll karamelliserad mjölk i varje grop.


Grädda, lägg sedan på en nobless över varje kaka.


Här serveras kakorna med vispad grädde och röda vinbär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar