Citronpaj
180 grader 15 minuter + 10-15 minuter
Pajbotten:
250 gram vetemjöl
125 gram smör
40 gram florsocker
1 st ägg
Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk
Samma mängd grädde som kondenserade mjölken ( använd burken som mått)
1,5 dl citronsaft (+ lime)
Gör så här:
Pajbotten:
250 gram vetemjöl
125 gram smör
40 gram florsocker
1 st ägg
Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk
Samma mängd grädde som kondenserade mjölken ( använd burken som mått)
1,5 dl citronsaft (+ lime)
Gör så här:
Pajbotten:
- Blanda hastigt ihop smöret och vetemjölet till en sandig konsistens, blanda i socker och ägget. Arbeta ihop till en degboll.
- Tryck ut degen i en lämplig form (ca 30 cm diameter).Låt stå i kylen ca 30 minuter.
- Nagga botten, täck degen med aluminiufolie. Grädda 15 minuter i ugn på 180 grader. Ta bort folien och grädda ytterligare 10-15 minuter, tills pajbotten blir gyllenbrun. Låt svalna innan garnering.
Pajfyllning:
- Blanda samman den kondenserade mjölken och grädden. Tillsätt citronsaften och rör ihop. Fyllningen tjocknar något.
- Häll fyllningen i pajskalet och låt stå några timmar, helst över natten.
- Garnera strax innan servering tex med färska bär och vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar