Saffransglass med hallonsås
1 pkt saffran3 äggulor
1/2 dl strösocker
1/2 dl honung
3 dl vispgrädde
Hallonsås:
1 pkt djupfrysta hallon, ca 200 gram
florsocker
ev vatten
Gör så här:
- Vispa äggulor, socker, honung och saffran till en pösig smet.
- Vispa grädden. Blanda äggsmeten och grädden. Klä en form med plastfolie. Häll i smeten. Frys glassen över natten.
- Tina hallonen, kör dem i mixer eller mosa med en gaffel. Smaksätt med florsocker. Späd ev. med vatten om såsen är för tjock.
- Ta fram glassen från frysen ca 15 minuter före servering.
- Servera glassen med hallonsåsen och ev. några hela hallon.
Ta fram glassen en stund före servering. |
Saffransglass med hallonsås är fantastiskt gott! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar