EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

måndag 16 december 2013

Saffransglass med hallonsås

Den här glassen måste ni testa! Såå god och väldigt enkel att göra, vem som helst klarar det. En riktig julefterrätt som går att förbereda i god tid och sedan låta den ligga i frysen tills det ät dags att bjuda på den.




Saffransglass med hallonsås

1 pkt saffran
3 äggulor
1/2 dl strösocker
1/2 dl honung
3 dl vispgrädde

Hallonsås:
1 pkt djupfrysta hallon, ca 200 gram
florsocker
ev vatten

Gör så här:
  • Vispa äggulor, socker, honung och saffran till en pösig smet.
  • Vispa grädden. Blanda äggsmeten och grädden. Klä en form med plastfolie. Häll i smeten. Frys glassen över natten.
  • Tina hallonen, kör dem i mixer eller mosa med en gaffel. Smaksätt med florsocker. Späd ev. med vatten om såsen är för tjock.
  • Ta fram glassen från frysen ca 15 minuter före servering.
  • Servera glassen med hallonsåsen och ev. några hela hallon.


Ta fram glassen en stund före servering.



Saffransglass med hallonsås är fantastiskt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar