EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

torsdag 12 december 2013

Glögg

Här kommer ett recept på julglögg som jag använder mig av varje jul. Varje år smaksätter jag den på olika sätt. I år blev det två olika smaksättningar. Den första blev lingon, blåbär och vanilj, den andra smaksatte jag med tranbär och chili. Båda blev väldigt goda.


Glögg

4 dl socker
4 dl vatten
1/3 påsa kardemummakärnor
4 kanelstänger
12 nejlikor
2 bitar hel ingefära
1 pomeransskal

Tips!!
Kan smaksättas med tex lingon, blåbär, rabarber m.m

Gör så här:
  • Allt kokas upp tillsammans.
  • Tillsätt 1 kork Aromatik tintura eller glöggkrydda ( finns på Apoteket)
  • Svala över natten under lock
  • Sila dagen efter. Blanda i 1 flaska rött vin eller vitt vin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar