Marabou fudge
3 dl grädde3 dl socker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
2 msk flytande honung
100 gram Marabou chokladkaka
Gör så här:
- Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull.
- Koka upp och låt kolan koka till 120 grader på medelvärme.
- När tempraturen visar 120 grader, dra kastrullen från plattan och rör ner smör, honung. Ställ tillbaka på platan och låt koka upp igen ca 2 minuter.
- Stäng av plattan och tag kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och rör om tills den smält helt.
- Häll fudgen i en form ca 15 * 25 cm som är klädd med bakplåtspapper. Låt svalna i rumstemperatur. Täck formen och låt stå i kylskåpet över natten. Skär upp i bitar.
- Fudgen går att frysa om du gör den lång före jul.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar