EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

torsdag 12 december 2013

Marabou fudge

Att göra fudge är både enkelt att göra och gott att mumsa på. Den här fudgen är smaksatt med vanlig ljus Marabou chokladkaka. Du kan också välja någon annan smak på chokladen, varför inte med smak av lakrits eller polkagris.





Marabou fudge

3 dl grädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
2 msk flytande honung
100 gram Marabou chokladkaka

Gör så här:
  • Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull.
  • Koka upp och låt kolan koka till 120 grader på medelvärme.
  • När tempraturen visar 120 grader, dra kastrullen från plattan och rör ner smör, honung. Ställ tillbaka på platan och låt koka upp igen ca 2 minuter.
  • Stäng av plattan och tag kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och rör om tills den smält helt.
  • Häll fudgen i en form ca 15 * 25 cm som är klädd med bakplåtspapper. Låt svalna i rumstemperatur. Täck formen och låt stå i kylskåpet över natten. Skär upp i bitar.
  • Fudgen går att frysa om du gör den lång före jul. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar