EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

onsdag 5 juni 2013

Rabarberpaj med smuldeg

Idag har jag gjort en rabarberpaj som jag tänker bjuda min kära moster på när hon kommer på besök.
Det är en lättlagad rabarberpaj med smak av kanel.


 

Rabarberpaj

ca 500 gr rabarber
1/2 msk potatismjöl
1 tsk kanel
4 msk strösocker

Deg:
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
125 gr smör

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 225 grader. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnsäker form.
  •  Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke.
  • Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degan över rabarbern.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Servera med lättvispad vaniljsås el. glass

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar