EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

torsdag 27 juni 2013

Moussetårta med vit choklad och passionstäcke


Här kommer ett recept som i mitt tycke är fräsch i smaken just för att den toppas med passionsfrukt. Receptet har jag hittat på Ica.se


 
 
 

Moussetårta med vit choklad och passionstäcke

Ca 8 bitar

Botten:
200 gram mandelmassa
1 ägg
1 äggvita
1 msk kakao

Mousse:
200 gram vit choklad
1 äggula
1 dl vispgrädde
1 dl matyoghurt

Passionstäcke:
2 gelatinblad
1 dl vatten
2 msk socker
4 mogna passionsfrukter

Gör så här:
  • Blanda alla ingredienser till botten i en matberedare. Kör till en slät smet.
  • Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
  • Smält chokladen enl. anvisningen på förpackningen. Blanda chokladen med äggulan.
  • Vispa grädden och blanda ner den och yoghurten i chokladen. Häll moussen i formen och ställ i kylskåp ca 2 timmar.
  • Blötlägg gelatinbladen i sockerlagen och rör tills de löst sig. Låt svalna. Dela och gröp ur passionsfrukterna och blanda ner fruktköttet. Fördela gelén ovanpå moussen. Låt stå svalt minst 1 timme. Lossa försiktigt formens kant från tårtan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar