Moussetårta med vit choklad och passionstäcke
Ca 8 bitarBotten:
200 gram mandelmassa
1 ägg
1 äggvita
1 msk kakao
Mousse:
200 gram vit choklad
1 äggula
1 dl vispgrädde
1 dl matyoghurt
Passionstäcke:
2 gelatinblad
1 dl vatten
2 msk socker
4 mogna passionsfrukter
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser till botten i en matberedare. Kör till en slät smet.
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
- Smält chokladen enl. anvisningen på förpackningen. Blanda chokladen med äggulan.
- Vispa grädden och blanda ner den och yoghurten i chokladen. Häll moussen i formen och ställ i kylskåp ca 2 timmar.
- Blötlägg gelatinbladen i sockerlagen och rör tills de löst sig. Låt svalna. Dela och gröp ur passionsfrukterna och blanda ner fruktköttet. Fördela gelén ovanpå moussen. Låt stå svalt minst 1 timme. Lossa försiktigt formens kant från tårtan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar