EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

torsdag 13 juni 2013

Bananoff pie

En underbart god efterrätt som är lätt som en plätt att göra.




Banoffee pie

Botten:
11-12 digistivekex
75 gr smält smör

Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk
3 bananer
3 dl vispgrädde
1 dubbeldajm

Gör så här:
  • Ta bort etiketten från den kondenserade mjölken (annars får du problem med att rengöra kastrullen efteråt). Ställ den i en kastrull med kokande vatten. Låt burken koka i ca 2 timmar. Obs! Vattnet får inte koka bort, Fyll på regelbundet.
  • Låt burken stå ett par minuter och svalna.
Pajbotten/ Fyllning:
  • Smält smöret.
  • Smula/mixa kexen fint, blanda med de smälta smöret.
  • Tryck ut degen i en pajform med avtagbar kant. Låt stå kallt tills kolasåsen är klar.
  • Öppna burken som nu innehåller kolasås och täck digistive-botten med detta. Skiva 2 bananer tunt och täck hela pajformen( Spar 1 banan till garnering).
  • Vispa grädden, smaksätt med lite vaniljsocker. Bred eller spritsa grädden över kolakrämen.
  • Garnera med bananskivor och hackad dajm.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar