Banoffee pie
Botten:11-12 digistivekex
75 gr smält smör
Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk
3 bananer
3 dl vispgrädde
1 dubbeldajm
Gör så här:
- Ta bort etiketten från den kondenserade mjölken (annars får du problem med att rengöra kastrullen efteråt). Ställ den i en kastrull med kokande vatten. Låt burken koka i ca 2 timmar. Obs! Vattnet får inte koka bort, Fyll på regelbundet.
- Låt burken stå ett par minuter och svalna.
- Smält smöret.
- Smula/mixa kexen fint, blanda med de smälta smöret.
- Tryck ut degen i en pajform med avtagbar kant. Låt stå kallt tills kolasåsen är klar.
- Öppna burken som nu innehåller kolasås och täck digistive-botten med detta. Skiva 2 bananer tunt och täck hela pajformen( Spar 1 banan till garnering).
- Vispa grädden, smaksätt med lite vaniljsocker. Bred eller spritsa grädden över kolakrämen.
- Garnera med bananskivor och hackad dajm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar