EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

fredag 28 juni 2013

Färska rödbetor med getost och pinjenötter


Kokta rödbetor. Nykokta färska rödbetor är enkelt, billigt, nyttigt och otroligt gott. Jag gillar verkligen rödbetor. Att göra en sallad på rödbetor, rucola, getost och pinjenötter är både en fröjd för ögat och en smakupplevelse. Passar till det mesta.





Färska rödbetor med getost och pinjenötter

Till 4 pers.

6-8 rödbetor
50 gram pinjenötter
100 gram fransk getost
1 påse ruccola
Färsk timjan


Gör så här:
  • Börja med att skrubba och skölj rödbetorna ordentligt.
  • Lägg dem i en kastrull med kallt vatten. Koka 20-30 minuter beroende på storlek. Gör ett stickprov för att se om betorna är klara.
  • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Passa noga! De bränner lätt vid.
  • När rödbetorna är klar låt dem svalna något. Skala och skär dem i klyftor. (Marinera dem ev. i 1 msk olivolja, 1 msk hallonbalsamvinäger)
  • Lägg en bädd av färsk ruccola på ett lämpligt salladsfat, lägg upp rödbetorna på salladen. Smula getosten över. Strö över pinjenötterna och garnera med färsk timjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar