EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

söndag 24 mars 2013

Kanelmusli

Att göra sin egen müsli är så mycket godare och nyttigare än den man köper. Jag smaksätter min müsli med hasselnötter, pumpa frön och kanel. Naturligtvis kan man smaksätta den med precis vad man vill. Annan smaksättning kan vara torkad frukt och andra typer av nötter tex mandel.
 
 

Kanelmüsli 

2 dl hasselnötter
1 liter havregryn
1 dl pumpakärnor
1 msk kanel
1/2 dl strösocker
1/2 dl flytande honung
1/2 tsk salt
1 dl vatten

Gör så här:
  • Sätt ungen på 200 grader.
  • Grovhacka nötter. Blanda med övriga ingredienser på en plåt täckt med ett bakplåtspapper.
  • Rosta till fin färg i ugnen ca 25 min, rör om några gånger.
  • Låt svalna och lägg i lufttät burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar