EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

torsdag 21 februari 2013

Västerbottens knutbröd

Ett gott bröd som kan serveras till en god soppa. Receptet är till ett stort bröd.




Västerbottens knutbröd

Sätt ugnen på 200 grader

1 pkt färsk jäst á 50 gram
3 dl varmt vatten, 37 grader
1 dl olja
1/2 msk socker
1 msk salt
10-11 dl vetemjöl special
1 dl västerbottensost el. liknande

Gör så här:
  • Lös upp jästen i varmt vatten. Rör i olja, socker,salt och så mycket mjöl att det blir en blank fin deg.
  • Jäs under bakduk i 30 minuter.
  • Tag upp och arbeta igenom degen, kavla ut en långsmal kaka, 60-70 cm lång.
  • Strö på riven ost och rulla ihop degen. Slå en knut på rullen och lägg den på bakplåtsklädd plåt.
  • Jäs ca 30 minuter.
  • Grädda knutbrödet ca 35 minuter i nedre delen av ugnen.
Tips!! När brödet fått en vacker färg, lägg ett smörpapper på brödet så att det inte blir för mörkt.



  
 
 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar