Köttfärslimpa med fyllning
750 gr köttfärs1-2 lökar
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl ströbröd
2 ägg
3/4 msk salt
2 krm svart el vitpeppar
Fyllning:
2 msk smör
2 msk senap
2 msk persilja
2 msk gul lök
2 msk dill
Gör så här:
- Blanda ihop vatten,mjölk och ströbröd. Låt svälla en stund.
- Blanda köttfärsen med vatten, mjölk och ströbrödets blandningen.
- Hacka löken fint och stek den en stund innan du blandar den i smeten.
- Tillsätt äggen och kryddorna. Rör om ordentligt.
- Gör fyllningen genom att blanda allt med rumsvarmt smör.
- Smörj en ugnsfast form och forma köttfärsen till en limpa. Tryck en fördjupning i mitten och fyll den med fyllningen. Nyp ihop ordentligt så inte fyllningen "smiter".
- Grädda nedre delen av ugn 35-40 minuter i 200 grader.
Forma köttfärsen till en limpa. Tryck en fördjupning i mitten och fyll den med fyllningen. |
Nyp ihop ordentligt så att inte fyllningen "smiter" |
Till köttfärslimpan serverade jag ugnstekta rotsaker. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar