Skumbollar med kokos
15-20 st1 1/2 dl + 1 dl vatten
1 1/2 msk gelantinpulver
3 dl strösocker
2 msk florsocker
1 äggvita
2 dl kokos
2 msk Oboypulver
Gör så här:
- Koka upp 1 1/2 dl vatten och vispa ned gelantinpulvret.
- Vispa strösocker, florsocker, äggvita, 1 dl vatten och gelantinblandningen i ca 15 minuter med elvisp.
- Blanda kokos och oboypulver och strö drygt hälften av blandningen i en smord form, ca 20 *30 cm. Häll i smeten och strö över resten av kokosblandningen. Ställ i kylskåpet ca 30 minuter och skär sedan fyrkanter.
Vispa strösocker, äggvita, 1 dl vatten och gelantin blandningen i ca 15 minuter med elvisp. |
Blanda kokos och oboypylver och strö hälften av blandningen i en form, 20 * 30 cm. Häll i smeten och strö över resten av kokosblandningen. |
Ställ formen i kylskåpet ca 30 minuter. Skär sedan smeten i fyrkanter. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar