EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

onsdag 13 februari 2013

Skumbollar med kokos

Att göra hemmagjorda kokosbollar är lätt som en plätt. Här är receptet:





Skumbollar med kokos

15-20 st

1 1/2 dl + 1 dl vatten
1 1/2 msk gelantinpulver
3 dl strösocker
2 msk florsocker
1 äggvita
2 dl kokos
2 msk Oboypulver

Gör så här:
  • Koka upp 1 1/2 dl vatten och vispa ned gelantinpulvret.
  • Vispa strösocker, florsocker, äggvita, 1 dl vatten och gelantinblandningen i ca 15 minuter med elvisp.
  • Blanda kokos och oboypulver och strö drygt hälften av blandningen i en smord form,              ca 20 *30 cm. Häll i smeten och strö över resten av kokosblandningen. Ställ i kylskåpet ca 30 minuter och skär sedan fyrkanter.


Vispa strösocker, äggvita, 1 dl vatten och gelantin
blandningen i ca 15 minuter med elvisp.

Blanda kokos och oboypylver och strö hälften av
blandningen i en form, 20 * 30 cm. Häll i smeten och
strö över resten av kokosblandningen.

Ställ  formen i kylskåpet ca 30 minuter. Skär sedan
 smeten i fyrkanter.
 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar