EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

måndag 4 februari 2013

Makaronpudding

En klassisk makaronpudding är alltid riktigt gott. En bra vardagsrätt som är enkel att tillaga och passar perfekt att värma i mikron dagen efter. Servera gärna med en god råkostsallad och naturligtvis lingonsylt eller ketchup.




Makaronpudding

4 dl makaroner
1/2 korvring
1 pkt bacon
1 gul lök
salt, svartpeppar

Äggstanning:
3 ägg
6 dl mjölk
salt, svartpeppar
riven ost

Gör så här:
  • Koka makaronerna 3 minuter
  • Skär korven i små tärningar och baconen i små bitar, hacka löken.
  • Fräs köttet och löken i en stekpanna. Blanda fräset med makaronerna i en smord form.
  • Vispa ihop ägg och mjölk, krydda efter smak och häll blandningen över makaronerna. Strö över den rivna osten.
  • Grädda puddingen ca 40 minuter i 225 grader på nedersta falsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar