Köttfärsbiffar i tomatsås
400 gr köttfärs1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1/2 gul lök
1 vitlökklyfta
1/2 msk kalvfond
Tomatsås:
1 burk krossade tomater med basilika
1 dl mellangrädde
1 tsk soja
salt, peppar
1 nypa socker
Till servering:
Persilja, hackad rödlök och oliver
Koka pasta, cous cous eller potatis
Gör så här:
- Hacka löken fint blanda den i färsen tillsammans med salt, peppar, potatismjöl, kalvfond och mjölken. Pressa vitlöken. Forma till 4 stor biffar.
- Stek biffarna i smör i ca 5 minuter.
- Tag upp biffarna och häll ner de krossade tomaterna i stekpannan. Tillsätt grädden och sojan. Krydda med salt, peppar och en nypa socker.
- Lägg tillbaka biffarna . Låt dem puttra i 3-4 minuter.
- Hacka persiljan, rödlöken och oliverna servera vid sidan om eller på biffarna.
Koka potatis, pasta eller cous cous till biffarna. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar