EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

måndag 4 februari 2013

Köttfärsbiffar i tomatsås

I dag blev det köttfärsbiffar i tomatsås till middag. Till köttfärsbiffarna kan man antingen äta kokt potatis, cous cous eller pasta. Jag valde kokt potatis. För att piffa upp biffarna hackade jag rödlök, skar oliver i små bitar och strösslade över hackad persilja. Dessa biffar har blivit en favorit för alla utom för Nils som inte tycker om tomatsåsen.



Köttfärsbiffar i tomatsås

400 gr köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1/2 gul lök
1 vitlökklyfta
1/2 msk kalvfond

Tomatsås:
1 burk krossade tomater med basilika
1 dl mellangrädde
1 tsk soja
salt, peppar
1 nypa socker

Till servering:
Persilja, hackad rödlök och oliver
Koka pasta, cous cous eller potatis

Gör så här:
  • Hacka löken fint blanda den i färsen tillsammans med salt, peppar, potatismjöl, kalvfond och mjölken.  Pressa vitlöken. Forma till 4 stor biffar.
  • Stek biffarna i smör i ca 5 minuter.
  • Tag upp biffarna och häll ner de krossade tomaterna i stekpannan. Tillsätt grädden och sojan. Krydda med salt, peppar och en nypa socker. 
  • Lägg tillbaka biffarna . Låt dem puttra i 3-4 minuter.
  • Hacka persiljan, rödlöken och oliverna servera vid sidan om eller på biffarna.

Koka potatis, pasta eller cous cous till biffarna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar