Vaniljpaj med hjortron
Pajdeg:3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 gr smör
1 äggula
Fyllning:
3 ägg
1,5 dl socker
1/2 vaniljstång
1/2 krm vaniljpulver
2 dl creme fraiche
2 msk vetemjöl
Toppa med: 2 dl hjortron och 1 dl hjortronsylt eller ta andra bär.
Gör så här:
- Hacka ihop mjöl, socker och smör till en gryning massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Spänn gärna fast ett smörpapper i botten på formen så blir pajen lättare att flytta till ett annat fat vid serveringen. Låt vila i kylskåpet ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg ovh socker pösigt, skrapa ur fröna ur vaniljstången, rör ihop alla ingredienser till fyllningen och häll ner den i pajskalet.
- Grädda i ca 35 minuter. Låt kallna. Blanda bär och sylt och bred ut över pajen.
En bit hjortronpaj. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar