EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

måndag 15 oktober 2012

Äppelpaj.

Har i helgen bakat en äppelpaj utav de sista äpplena i vårt äppelträd. Har då provat att använda en skal, skiv och urkärnings vev maskin. Vilken fantastiskt hjälpmedel. Den fungerade hur bra som helst, på ett litet kick var äpplena skalade, skivade och urkärnade. Jag är imponerad !! Efter receptet finns bilder på hur den fungerar. Titta och beundra =)
  
 


Äppelpaj

2½ dl vetemjöl
2½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 ägg
100 g smält smör
4-5 äpplen
kanel

Gör så här:
  • Skala och skär äpplena i klyftor. Lägg ner i en paj form och strö på kanel.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  •  Rör ner ägget och därefter det smälta smöret. Smula degen över äpplen. Strö gärna lite flagad mandel över kakan.
  •  Grädda i 175 grader ca 35 min.


Här skalar, skivar och urskärnar jag äpplet

Titta vilket fantastiskt resultat det blev!

 Lägg skivorna i en form. Strö över kanel och socker.



Lägg degen över äpplerna.
 
Grädda pajen i 175 grader i ca 35 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar