EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

söndag 22 juli 2012

Rice Crip-tårta

Den här tårtan bakade jag till Nils när han fyllde 15 år.



Rice Crips-tårta

Botten:
4 äggvitor
2 dl socker
3 dl Kellogs Rice Crips

Kräm:
4 äggulor
1 dl sockerut
1 msk mjöl
1 dl grädde
75 gsmör

Gör så här:
1. Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret och vispa igen. Vänd ner flingorna.
2. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna.
3. Grädda mitt i ugn ca 80 min. 125 grader.
4. Låt tårtbotten svalna en aning i långpannan innan du vänder den och drar bort papperet.
5. Krämen: Lägg alla ingredienserna utom smöret i en kastrull. Vispa och sjud, ej koka tills krämen tjocknar. Tag av plattan och klicka ned smöret. Låt krämen kallna. Bred ut krämen på marängen.
6. Vispa 5 dl grädde. Bred ut grädden på krämen. Dekorera med jordgubbar .

TIPS!
Du kan också dela botten på hälften och lägga krämen på ena botten. Bred ut 1/3 av grädden på krämen, lägg på botten och lägg på resten av grädden. Dekorera på valfritt sätt.

Är det många som kommer på kalaset, gör två bottnar i långpannan, som du sedan lägger ovanpå varandra. Gör dubbel sats utav krämen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar