Här är ett recept på en god och användbar fläskfilérätt. Super god !!!! den ätes kall och kan därför förberedas dagen innan, jätte praktiskt med alla sådana rätter, tycker jag. Till den kalla fläskfilè brukar jag ofta göra en krämig och god potatisgratäng, ädelostsås och en färgrik sallad. Här är recepetet på "Fläskfilé med Basilika" som jag fått av min f.d arbetskompis Lina.

Fläskfilè med basilika
|
700 gr fläskfilé
Salt, peppar
Dressing:
1 liten lök
2-3 vitlöksklyftor
4 soltorkade tomater
1 kruka färsk basilika
1 dl oliv eller rapsolja
2-3 msk balsamvinäger
1tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
1. Bryn fläskfilén runt om i olja. Salta och peppra.
2. Lägg köttet i en ugnsfast form och stick en kötttermometer i den tjockaste delen. Stek den i ugnen tills köttermometern visar 65 grader (ca. 30-40 minuter). Låt svalna i folie. Gärna över natten.
3. Skiva köttet i cm tjocka skivor och lägg på ett fat.
4. Dressingen: Hacka lök, vitlök och tomaterna smått. Strimla basilikan smått. Blanda i övriga ingredienser och skeda över köttet. Salta lite över köttet. Låt detta marineras i kylen ca 10-12 timmar. Vänd gärna runt kötter 1 gång.
Tack Lina för detta underbara recept..!
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar