EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

söndag 1 januari 2012

Sticks med pepparkakor och ädelost !

Gör ett gott tilltugg till glöggen. Lite annorlunda och väldigt gott tycker jag.



Sticks med pepparkakor och ädelost     200 g ca 10 min
ca 20-25 st

1 färdigkavlad smördeg
100 gr ädelost
1 ägg
ca 10 pepparkakor

Gör så här:
  • Kavla ut smördegan till dubbel storlek.
  • Riv ädelosten över smördegen och vik den dubbelt
  • Kavla ut till dubbel storlek igen(på bredden).
  • Pensla med ägg och skär i remsor. Doppa remsorna i krossade pepparkakor och vrid remsorna till snurror.
  • Grädda remsorna mitt i ugnen på en plåt med bakplåtspapper i ca 10 minuter.
  • Snurrorna kan göras några dagar före servering och förvaras kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar