EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

söndag 1 januari 2012

Långtidskola!




Kolan vi gör till jul är en kola som vi kallar för långtidskola. Kolan kokas på mjölk och tar väldigt lång tid att koka, om man inte har en rejäl panna så att det får stormkoka tills den börjar ta ihop, då sänks värmen, låt kolasmeten sjuda tills den klarar kulprovet.
Superduper kola tycker jag.

Här är receptet:

1 1/2 hg smör el. margarin
1 l mjölk
1/2 kg socker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl sirap

Gör så här:
  • Blanda all ingredienser i en stor kastrull, koka ordenligt till kola smeten tjockar en aning. Koka sedan på låg värme till den klarar kulprovet.
  • Häll kola smeten i en långpanna.
  • När kolan stelnat, klipp i lagom stora bitar och linda in kolan i smörpapper.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar