Kyckling med bbq-sås
8 kycklinglår
Marinaden:
3 dl ketchup
4 msk rårörsocker
2 msk rödvinsvinäger
2 msk japansk soja
1 msk dijonsenap
2 tsk mald ingefära
1 tsk Liquid smoke
1 krm kajennpeppar
salt, svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225grader.
- Skala och riv vitlöken. Blanda vitlöken med allt utom salt och peppar. Koka sakta i ca 25 minuter.Smaka av med salt och peppar.
- Lägg kycklingen i en ugnsäker form. Krydda med salt och peppar, pensla kycklingen runt om med marinaden.
- Sätt in formen mitt i ugnen. Stek kycklingen i ca 20 minuter. Pensla med marinaden några gånger under stekningen.
10-12 kokta potatisar - skäres i kuber
2 äpplen - skäres i små bitar
1 purjolök - pekfingertjock, skär den vita delen i små bitar
1 dm gurka ( ev. 3 msk bostongurka )
3 dl gräddfil
Majonäs - 3 dm uttryckt
1 msk senap
Krydda efter smak med salt, peppar, paprika, löksalt , vitlök.
Strö gärna över persilja.
Cole slaw
Finstrimlad vitkål
2 morötter - rives grovt
1/2 gul lök - rives grovt
2 msk majonäs
1 dl creme fraich
salt/ nymalen svart peppar
ngr. droppar citron
Allt blandas ihop och röres om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar