EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

söndag 22 januari 2012

Kyckling bbq !

Har idag ätit kycklinglår, potatissallad och till det en cole slaw. Att pensla kycklingen med en stark bbq sås innan jag skickade in den i ugnen smakade hur gott som helst.



Kyckling med bbq-sås

8 kycklinglår

Marinaden:
3 dl ketchup
4 msk rårörsocker
2 msk rödvinsvinäger
2 msk japansk soja
1 msk dijonsenap
2 tsk mald ingefära
1 tsk Liquid smoke
1 krm kajennpeppar
salt, svartpeppar

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 225grader.
  • Skala och riv vitlöken. Blanda vitlöken med allt utom salt och peppar. Koka sakta i ca 25 minuter.Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg kycklingen i en ugnsäker form. Krydda med salt och peppar, pensla kycklingen runt om med marinaden.
  • Sätt in formen mitt i ugnen. Stek kycklingen i ca 20 minuter. Pensla med marinaden några gånger under stekningen.
Potatissalladen

10-12 kokta potatisar - skäres i kuber
2 äpplen - skäres i små bitar
1 purjolök - pekfingertjock, skär den vita delen i små bitar
1 dm gurka ( ev. 3 msk bostongurka )
3 dl gräddfil
Majonäs - 3 dm uttryckt
1 msk senap

Krydda efter smak med salt, peppar, paprika, löksalt , vitlök.

Strö gärna över persilja.

Cole slaw

Finstrimlad vitkål
2 morötter - rives grovt
1/2 gul lök - rives grovt
2 msk majonäs
1 dl creme fraich
salt/ nymalen svart peppar
ngr. droppar citron

Allt blandas ihop och röres om.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar