Mustig kycklinggryta
4 kycklingfileér
2 msk kinesisk soja
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk olja- att steka i
1 1/2 tsk chilipulver
1 tsk oregano
1/2 tsk timjan
2 krm spiskummin
1 burk krosade tomater
2 lager blad
1 tsk farinsocker
1 dl vatten
1 köttbuljogtärning
1/2 dl grädde
3 chorizokorvar
Gör så här:
- Skär kycklingen i stora bitar och bland dom sojan.
- Stek gul och vitlök mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och låt dom fräsa med.
- Tillsätt tomaterna, agerblade, farinsocker, vatten och hackad buljongtärning. Koka upp och ägg ner kycklingbitarna att sjuda i 15 minuter under lock.
- Skiva och stek korven. Lägg ner den grytantillsammans med grädden. Låt grytan koka upp.
- Servera med kokt ris och en sallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar