EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

torsdag 20 oktober 2011

Mustig kycklinggryta!

Har idag ätit en härlig mustig kycklinggryta till middag. Den här grytan är en av Viktors älsklingsrätter.



Mustig kycklinggryta


4 kycklingfileér
2 msk kinesisk soja
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk olja- att steka i
1 1/2 tsk chilipulver
1 tsk oregano
1/2 tsk timjan
2 krm spiskummin
1 burk krosade tomater
2 lager blad
1 tsk farinsocker
1 dl vatten
1 köttbuljogtärning
1/2 dl grädde
3 chorizokorvar

Gör så här:
  • Skär kycklingen i stora bitar och bland dom  sojan.
  • Stek gul och vitlök mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och låt dom fräsa med.
  • Tillsätt tomaterna, agerblade, farinsocker, vatten och hackad buljongtärning. Koka upp och ägg ner kycklingbitarna att sjuda i 15 minuter under lock.
  • Skiva och stek korven. Lägg ner den  grytantillsammans med grädden. Låt grytan koka upp.
  • Servera med kokt ris och en sallad till.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar