PHILADEILFIA BULLAR
Det här behöver du:
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
10-12 dl vetemjöl
Fyllning:
150 gram rumsvarmt smör
200 gram philadelfiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR:
- Ljumma mjölken och rör ut jästen med.
- Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degan smidig.
- Häll ner degen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Tryck ut den i kanterna. Jäs 30 minuter under bakduk. Gör sedan hål med mjölad tumme (ca 30 hål)
- Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
- Fyll varje hål med fyllningen. Pensla sedan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 15-2 minuter, eller tills bullarna fått fin färg.
- Skär fyrkante mellan hålen.
Hej!
SvaraRaderaHur fyller du hålen? Jag har testat med sprits men det var inte helt enkelt att veta hur mycket det blev i varje hål...(oftast blir det för lite)
Hej! När jag fyller hålen brukar jag använda mig utav två skedar, en sked som jag tar ordentligt med fyllning och den andra använder jag för att "putta" ner fyllningen i hålet. Prova, hoppas det fungerar för dig också.
SvaraRadera