EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

tisdag 5 juli 2016

Pad Thai

En klassisk Thailändsk maträtt är för mig Pad Thai. Det är en rätt med nudlar, kyckling, grönsaker och ägg. Här använder jag en färdig blandad sås från Santa Maria.



Pad Thai

1/2 pkt Rice Noodels
2 msk matolja
ca 400 gram kycklingfilé, strimlad
300 gram vitkål, finstrimlad
1 morot, strimlad
1 ägg, vispad
1/2 flaska Santa Maria Asian Wok Pad Thai
1 dl grovt hackade jordnötter
Garnera gärna med limeklyftor och koriander

Gör så här:

  • Tillaga nudlarna enligt förpackningen.
  • Bryn den strimlade kycklingen i olja.
  • Tillsätt strimlad vitkål och morot, woka eller stek i 1-2 minuter på hör värme.
  • Gör plats i pannan och stek ägget under omrörning.
  • Klipp nudlarna grovt, tillsätt dem och woksåsen. Rör om hastigt tills allt är varmt.
  • Blanda i hackade jordnötter och servera.

Ingredienser till Pad Thai


Stek den strimlade kycklingen.


Tillsätt morot och vitkålen. Stek ägget på sidan om under omrörning.


Klipp nudlarna grovt.


Tillsätt woksåsen, rör om hastigt tills allt blir varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar