EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

lördag 7 september 2013

Rotsakssallad med fetaost

Hej! Vilket fantastiskt väder vi har, Det gör att det fortfarande känns helt naturligt med en grillkväll i glada vänners sällskap mitt i veckan. I torsdags grillade vi älg som jag lagt i en marinad 2 dygn, till det en rotsaksgratäng som är helt rätt i tiden eftersom det är höst och affärerna har stort utbud av billiga färska rotsaker.





Rotsaksgratäng med fetaost.

2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1 bit kålrot
1 bit palsternacka
4 morötter
4 rödbetor
salt, peppar
1 påse Ruccolasallad
Fetaost à 200 gram
Hackad persilja

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skala lök, vitlök och rotfrukterna.
  • Skär löken och rotfrukterna i klyftor och vitlöken i bitar.
  • Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Lägg dit lök, vitlök och rotfrukterna. Häll olivolja över rotfrukterna. Tips! Rödbetorna brukar jag lägga för sig på plåten för att sedan blanda ihop allt. Jag gör det därför att rödbetorna färgar av sig.
  • In i ugnen ca 30 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.
  • Rör om en eller flera gånger under gräddningen. Salta , peppra
  • Vid serveringen varva ruccola sallad och rotsakerna. Toppa med feta och strö över persilja ev. färsk rödlök i skivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar