Rotsaksgratäng med fetaost.
2 rödlökar2 vitlöksklyftor
1 bit kålrot
1 bit palsternacka
4 morötter
4 rödbetor
salt, peppar
1 påse Ruccolasallad
Fetaost à 200 gram
Hackad persilja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala lök, vitlök och rotfrukterna.
- Skär löken och rotfrukterna i klyftor och vitlöken i bitar.
- Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Lägg dit lök, vitlök och rotfrukterna. Häll olivolja över rotfrukterna. Tips! Rödbetorna brukar jag lägga för sig på plåten för att sedan blanda ihop allt. Jag gör det därför att rödbetorna färgar av sig.
- In i ugnen ca 30 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.
- Rör om en eller flera gånger under gräddningen. Salta , peppra
- Vid serveringen varva ruccola sallad och rotsakerna. Toppa med feta och strö över persilja ev. färsk rödlök i skivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar