EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

lördag 20 juli 2013

Sallad på rökt fisk

Av den rökta fisken gjorde jag en sallad som kan ätas som en ensamrätt tillsammans med kokt färsk potatis eller på ett buffé bord.




Sallad på rökt fisk

4-5  rökta abborrar

Röran:
2 dl crème fraiche
4-6 msk majonnäs
1 msk hackad gräslök

Garnering:
3 msk gul/röd lök
3 msk hackade rödbetor
3 msk hackade äpplen
2 hårdkokta ägg
Persilja/dill

Gör så här:
  • Rensa fisken och dela den i bitar. Lägg de på ett fat.
  • Rör ut majonnäsen med crème fraichen och täck fisken.
  • Garnera med lök, rödbetor, äpple och ägg. Garneringen kan läggas i ränder eller rutor över fisken.
  • Låt salladen stå kallt en stund innan den serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar