EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

torsdag 14 februari 2013

Lasange med keso

Tänkte tipsa er om en lasange med keso.




Lasange med keso

Sätt ugnen på 200 grader

Köttfärssås:
2 msk smör
1 hackad lök
400 gram köttfärs
1 burk passerade tomater
3 msk tomatketchup
1 pressad vitlöksklyfta
1 köttbuljong tärning
1 tsk italiensk salladskrydda
2 krm sv. peppar

Kesoröra:
400 gram keso
3 ägg
2 dl riven ost
1 tsk salt
1-2 krm peppar

Gör så här:
  • Fräs löken. Lägg i köttfärsen och bryn den.
  • Tillsätt tomaterna, ketchup, vitlök och smulad buljongtärning. Låt såsen puttra ca 5 min uter.
  • Krydda och smaka av.
  • Blanda samman allt till kesoröran.
  • Smörj en ugnsäker form. Varva köttfärs, lasangeplattor och kesoröran. Lägg köttfärssås på översta lagret.
  • Strö över osten och gratinera i mitten av ugn i 200 grader ca 30-35 minuter.

Bryn färsen tillsammans med löken. Tillsätt övriga
ingredienserna. Låt såsen puttra en stund.


Blanda allt till kesoröran.


Varva köttfärssåsen, lasangeplattorna och kesoröran.
Avsluta med köttfärssåsen.


Strö över osten och ev. några tomater.
 
 
Gratinera i mitten av ugn på 200 grader ca 30-35 min.



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar