Lasange med keso
Sätt ugnen på 200 graderKöttfärssås:
2 msk smör
1 hackad lök
400 gram köttfärs
1 burk passerade tomater
3 msk tomatketchup
1 pressad vitlöksklyfta
1 köttbuljong tärning
1 tsk italiensk salladskrydda
2 krm sv. peppar
Kesoröra:
400 gram keso
3 ägg
2 dl riven ost
1 tsk salt
1-2 krm peppar
Gör så här:
- Fräs löken. Lägg i köttfärsen och bryn den.
- Tillsätt tomaterna, ketchup, vitlök och smulad buljongtärning. Låt såsen puttra ca 5 min uter.
- Krydda och smaka av.
- Blanda samman allt till kesoröran.
- Smörj en ugnsäker form. Varva köttfärs, lasangeplattor och kesoröran. Lägg köttfärssås på översta lagret.
- Strö över osten och gratinera i mitten av ugn i 200 grader ca 30-35 minuter.
Bryn färsen tillsammans med löken. Tillsätt övriga ingredienserna. Låt såsen puttra en stund. |
Blanda allt till kesoröran. |
Varva köttfärssåsen, lasangeplattorna och kesoröran. Avsluta med köttfärssåsen. |
Strö över osten och ev. några tomater. |
Gratinera i mitten av ugn på 200 grader ca 30-35 min. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar