EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

tisdag 4 september 2012

Kasslerlåda !

Igår gjorde jag en enkel god kasslerlåda på några få ingredienser. Alla i familjen tyckte den var jätte god. Ett vardagstips mitt i veckan.


Kasslerlåda

1 kg potatis
400 gram kassler
2 morötter
1 gul lök
5 dl mellangrädde
salt/ svartpeppar

Gör så här:
  • Sätt på ugnen på 225 grader
  • Skala potatisen och morötterna. Skär i tunna stavar.
  • Hacka den gula löken.
  • Skär kasslen i stavar
  • Varva potatis, morötter, lök, salt/ peppar
  • Avsluta med att hälla över grädden.
  • Grädda i mitten av ugn ca 40-45 minuter eller tills grädden har tagit ihop med potatisen
  • Rör gärna om någon gång i lådan.
  • Servera med marinerad broccoli.
Marinerad broccoli

ca 400 gr broccoli

Marinaden:
3 msk olivolja
3 tsk balsamvinäger
3 tsk vatten
1 tsk senap
1 vitlök
1 scharlottenlök
salt/ svartpeppar

Gör så här:
  • Blanda ihop alla ingredienserna och häll över den nett kokade broccolin.
  • Låt stå i ca 15-20 minuter.

Varva potatisen med de övriga ingredienserna.

In i ugnen på 225 grader tills grädden tagit ihop
 med potatisen.

Marinerade broccolin smakar bra till denna rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar