En gò vetelängd
2,5 dl mjölk100 gram rumsvarmt smör
1/2 pkt jäst (25 gr)
1/2 dl strösocker
1 krm salt
7-9 dl salt
Fyllning:
150 gram rumsvarmt smör
2 msk marsanpulver
3 msk vaniljsocker
2 tsk kanel
Pensla med ägg, strö över pärlsocker samt flagad mandel före gräddningen.
Gör så här :
- Ljumma mjölken och rör ut jästen. Tillsätt smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin.
- Dela degen i tre. Kavla varje del till ca 35cm * 15 cm. Bred fyllning på varje del och rulla ihop varje del till en rulle.
- Fläta en vetelängd, börja från mitten och fläta ut mot ändarna.
- Jäs under bakduk i 30 minuter. Pensla flätan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker samt flagad mandel.
- Grädda i 174 grader ca 25-30 minuter.
- Låt svalna på galler. Dekorera sedan med marsankräm och florsockerglasyr.
Fläta en vetelängd, börja från mitten och fläta ut mot ändarna. |
Pesla med ägg och strö över pärlsocker samt flagad mandel. |
Grädda i 175 gr. ca 25-30 min. Låt svalna på galler. Dekorera med marsankräm och florsockerglasyr. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar