EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

lördag 29 september 2012

En gò vetelängd !

Bakade en riktigt god vetelängd igår. En vetelängd med mycket extra gott i . Har ni tid och möjlighet måste ni testa detta recept.


En gò vetelängd

2,5 dl mjölk
100 gram rumsvarmt smör
1/2 pkt jäst (25 gr)
1/2 dl strösocker
1 krm salt
7-9 dl salt

Fyllning:
150 gram rumsvarmt smör
2 msk marsanpulver
3 msk vaniljsocker
2 tsk kanel

Pensla med ägg, strö över pärlsocker samt flagad mandel före gräddningen.

Gör så här :
  • Ljumma mjölken och rör ut jästen. Tillsätt smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin.
  • Dela degen i tre. Kavla varje del till ca 35cm * 15 cm. Bred fyllning på varje del och rulla ihop varje del till en rulle.
  • Fläta en vetelängd, börja från mitten och fläta ut mot ändarna.
  • Jäs under bakduk i 30 minuter. Pensla flätan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker samt flagad mandel.
  • Grädda i 174 grader ca 25-30 minuter.
  • Låt svalna på galler. Dekorera sedan med marsankräm och florsockerglasyr.


Fläta en vetelängd, börja från mitten och fläta ut
 mot ändarna.

Pesla med ägg och strö över pärlsocker samt
flagad mandel.

Grädda i 175 gr. ca 25-30 min. Låt svalna på galler.
Dekorera med marsankräm och florsockerglasyr.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar