4 portionsöringar
salt
smör till plåten
1 knippe dill
3-4 dl grädde
Gör så här:
- Rensa fisken men låt huvudet sitta kvar. Skölj väl och salta inuti och runt om. (Eftersom vår röding var rensad och lagt i saltlake under transporten så behövde jag endast skölja fisken)
- Smält smöret i en långpanna i ugn. När smöret är väl brynt läggs fiskarna på plåten (liten långpanna eller ungsform) och sätts i ugn 200 grader. Vänd fiskarna efter ca 5 minuter och stek dem på andra sidan.
- Slå grädden över fisken, tillsätt den hackade dillen.
- Låt såsen koka ihop tills såsen tjocknar, ös fisken då och då så den blir saftig , ca 20 minuter beroende på fiskens tjocklek.
- Servera med potatis och romsås.
Creme fraiche
Sikrom
Finhackad rödlök
Alla ingredienser blandas ihop. Garnera med lite finhackad rödlök och en dillkvist.
4 härliga öringar |
Fisken är klar för servering. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar