EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

torsdag 23 augusti 2012

Öring !

Igår åt vi en fantastisk god middag, öring. Per och Viktor har i sommar varit till fjällen och fiskat och till min glädje kommit hem med fler fiskar än jag någonsin kunnat anat. Vilken lycka!!! Den smakade fantastiskt tillsammans med romsås, kokt potatis och en sallad.

 
Helstekt öring    4 personer

4 portionsöringar
salt
smör till plåten
1 knippe dill
3-4 dl grädde

Gör så här:
  • Rensa fisken men låt huvudet sitta kvar. Skölj väl och salta inuti och runt om. (Eftersom vår röding var rensad och lagt i saltlake under transporten så behövde jag endast skölja fisken)
  • Smält smöret i en långpanna i ugn. När smöret är väl brynt läggs fiskarna på plåten (liten långpanna eller ungsform) och sätts i ugn 200 grader. Vänd fiskarna efter ca 5 minuter och stek dem på andra sidan.
  • Slå grädden över fisken, tillsätt den hackade dillen.
  • Låt såsen koka ihop tills såsen tjocknar, ös fisken då och då så den blir saftig , ca 20 minuter beroende på fiskens tjocklek.
  • Servera med potatis och romsås.
Romsås
Creme fraiche
Sikrom
Finhackad rödlök

Alla ingredienser blandas ihop. Garnera med lite finhackad rödlök och en dillkvist.

4 härliga öringar
 

Fisken är klar för servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar