Till minglet serverades små kycklingspett med limesås, västerbottenschips med tranbär och pecannötter, tunnbrödsrullar med rom, smördegsrullar med feta och ansjovis, getostpajer, små krustader med renost och hjortronsylt.
Här kommer recepten på hela minglet...!
Västerbottenschips med tranbär och pistagenötter
Västerbottenschips med tranbär och pistagenötter
5 dl grovriven västerbottensost
1 dl torkade tranbär
1 dl pistagenötter
Gör så här:
- Riv västerbottensosten grovt. Hacka tranbär och pistagenötterna och blanda ihop med osten.
- Lägg ut små högar på bakplåtspapper på en plåt.
- Grädda i ca 10 min på knappt 200 grader.
Tunnbrödsrullar med rom
Tunnbrödsrullar med rom
3 st mjuka tunnbröd
2 dl creme fraiche
1 dl kesella
100 gr riven västerbottensost
1/2 burk rom
Finhackad dill
Gör så här:
- Blanda ihop alla ingredienser och bre ut på bröden. rulla ihop från kortsidan
- Rulla ihop från kortsidan.
- Vira in rullarna i plastfolie och låt gärna vila i kylen tills det är dax att skära upp i ca 1 1/2 cm bitar. Garnera med rom, rödlök och färsk dill.
Små getostpajer med pinjenötter och honung
Små getostpajer med pinjenötter och honung ca 18-20 st
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
125 gr smör
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk socker
2 msk mjölk
Getostcréme:
1 1/2 gelantinblad
1 dl mjölk
200 gr getost
200 gr philadelhiaost
1 vitlöksklyfta, pressad
1 krm salt
1 krm peppar
Garnering:
Pinjenötter
Flytande honung
oreganoblad
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i små aluminiumformar. Nagga med en gaffel. Låt stå i kylen.
- Sätt ugnen på 175 grader, grädda pajskalen i mitten av ugn ca 15 minuter. Låt kallna.
- Lägg gelantinbladen i blöt. Värm upp mjölken och lägg i gelantinbladen. Rör om så att det löser sig ordentligt.Ta bort det yttersta på getosten.
- Mixa sedan resterande ingredienser med gelantinmjölken. Smaka av med salt och peppar. Häll över i pajformarna och låt stelna i några timmar i kylen.
- Rosta pinjenötterna i en het stekpanna tills de fått fin färg.
- Garnera med de rostade pinjenötterna , honungen och en oreganokvist.
Smördegsrullar med feta och ansjovis
1 färdigkavlad smördegsrulle
1 ask fetaost
2 gula lökar
1 msk smör
1 burk ansjovis
Peppar, oregano
Gör så här:
- Rulla ut den färdigkavlade smördegen.
- Hacka löken och stek den i smör utan att ta färg.
- Mosa fetaosten, skär ansjovisen i bitar och fördela tilsammans med löken på smördegen.
- Rulla ihop smördegen och skär i 1 cm bitar.
- Grädda i ca 20 minuter i 200 grader
Krustader med renost och hjortronsylt
1 ask med små krustader
1 tub renost
Hjortronsylt
Gör så här:
- Tryck ut renost i de små krustderna.
- Toppa med hjortronsylt
- Garnera ev. med lite finklippt persilja.
Små kycklingspett
Små kycklingspett
1 kg kycklingfileér
1 påse teriyakimarinaden (Santa Maria)
små träspett
Gör så här:
- Skär kyckling i små bitar.
- Lägg kycklingen i marinaden över natten.
- Trä kycklingen på spetten och strö över sesamfrön.
- Grilla i ugn på hög värme högst upp i ca 3 minuter /sida.
3 dl matyogurt
Riv skal och saft av 1 lime
1 msk honung
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
Ser att ni gillar Hjortronsylt. Vill ni köpa hjortronsylt som smakar som hemlagad, kan ni beställa på.
SvaraRaderawww.larssens.se
vänligen
Fredrik Larssen