EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

måndag 16 juli 2012

Kallskuren kyckling med citron, timjan och vitlök !

Har hittat detta recept på en matblogg. Kycklingfileérna ska marineras ett dygn innan de ska stekas i ugnen. Det här är en rätt som är utmärkt på ett buffebord. Allt kan förberedas ngr dagar innan och serveras kallskuret på buffebordet.



12-14 buffeportioner

1 kg kycklingfileér
2 dl rapsolja
3 solo vitlökar
2 pressade citroner
1 1/2 msk torkad timjan

Gör så här:
  • Blanda ihop olajn med pressad vitlök, pressad citron och timjan. Låt kycklingfileérna marineras över natten.
  • Häll ut kyckllingfileérna och marinaden i en lämplig ungsfastform. Strö över flingsalt och svartpeppar.
  • Stek i ugn på 150 grader tills innertemperaturen visar 70 grader.
  • Låt kycklingen kallna innan du skär upp den i skivor.
  • Garnera med citron, färsk timjan och rosépeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar