1 1/2 tim. Kötter penslades sedan med en glaze flera gånger under grillningen. Super gott!! Eftersom att vi var många vid middagsbordet hade jag även lagt ytterfilé skivor i en god marinad.
Här kommer alla recept på hela vår grillmiddag.
Grillade revbensspjäll med honung och ingefära 4-6 port.
1,5 kg tjocka revbensspjäll
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor, delad
1 msk salt
5 cm färsk ingefära, skalad skivad
20 st svartpepparkorn
Honung och ingefäraglaze
1/2 dl flytande honung
1/2 dl soja eller teriyakisås
1/2 dl chilisås
1 msk sambal oelek
1-2 msk färsk ingefära
Gör så här:
Blanda ihop i ingredienserna till glazen i en burk med lock. Skaka burken så att alla ingredienser blandas ihop ordetligt
- Lägg köttet i en kastrull, fyll på med vatten så att det just täcker.Koka och skumma om det behövs.
- Tillsätt lök och kryddor, koka ca 1,5 tim eller tills benen börjar lossna. Låt gärna köttet svalna i spadet. Ställ hela grytan i kylen över natten.
- Grilla spjällen hela eller i bitar, ca 3-4 mi uter per sida. Pensla med glazy mot slutet av grillningen.
Ytterfilé marinerat i en god marinad.
En god marinad
Räcker till ca 1/2 kg kött
1 dl soya
2 msk sweet chilisås
1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlök
1/2 tsk caynennepepar
lite timjan
Blanda alla ingredienser och låt kättet ligga i marinaden ett par timmar.
Ädelostsås
Ädelostsås
En trekant ädelost
3 dl grädde
svartpeppar
Gör så här :
- Riv ädelosten.
- Koka ihop den rivna ädelosten med grädden. Krydda med svartpeppar
En god röra
En god röra
2 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
ca 6 hackade soltorkade tomater
2 dl västerbottensost
salt/peppar
Gör så här:
- Rör ihop creme fraiche, hackade soltorkade tomater och den rivna västerbottensosten.
- Pressa vitlöksklyftan.
- Smaka av med salt och peppar.
Ugnsbakade rotsaker med majs
Ugnsbakade rotsaker med majs
Potatisar i klyftor
2-3 morötter i stavar
En bit rotselleri i bitar
En bit kålrot i bitar
1 palsternacka i stavar
1 gul/röd lök i klyftor
Skiva förkokta majs
Några vitlöksklyftor
Timjan
Flingsalt
Olivilja
Gör så här:
- Börja med att dela alla rotfrukter i lagom stora bitar. Skiva de förkokta majsen.
- Lägg i en bakplåtsklädd långpanna.
- Strö över timjan och flingsalt. Ringla över olivolja och vänd runt rotfrukterna.
- Baka i ugnen ca 30 minuter i 225 grader.
Hjortron och glass till efterrätt
Efterrätt: Varma hjortron och glass |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar