EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

söndag 1 januari 2012

Getostpaj med pinjenötter och honung!



Getostpaj med pinjenötter och honung

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
125 g smör
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk socker
2 msk mjölk

Getostcréme:
3 st gelantinblad
2 dl mjölk
500 gr getost
400 gr philadelphiaost
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 krm salt
1 krm peppar

Garnering:
25 g pinjenötter
2 msk flytande honung
oreganoblad

Gör så här:
  • Blanda alla ingredienser till pajdegan. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, nagga med en gaffel.
  • Kyl pajen.
  • Ugnen 175, grädda pajskalet i  itt av ugnen ca 20 minuter. Låt kallna.
  • Lägg gelantinbladen i blöt. Värm upp mjölken och lägg i gelantinbladen. Rör om så att det löses upp ordentligt. Ta bort det yttersta på getosten.
  • Mixa sedan resterande ingredienser med gelatinmjölken. Smaka av med salt och peppar. Häll över i pajsformen och låt stelna i några timmar i kylen.
  • Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötter tills de har fått fin färg.
  • Skär upp pajen i portionsbitar och häll över honung och rostade pinjenötter. Garnera med oreganobladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar