Getostpaj med pinjenötter och honung
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
125 g smör
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk socker
2 msk mjölk
Getostcréme:
3 st gelantinblad
2 dl mjölk
500 gr getost
400 gr philadelphiaost
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 krm salt
1 krm peppar
Garnering:
25 g pinjenötter
2 msk flytande honung
oreganoblad
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser till pajdegan. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, nagga med en gaffel.
- Kyl pajen.
- Ugnen 175, grädda pajskalet i itt av ugnen ca 20 minuter. Låt kallna.
- Lägg gelantinbladen i blöt. Värm upp mjölken och lägg i gelantinbladen. Rör om så att det löses upp ordentligt. Ta bort det yttersta på getosten.
- Mixa sedan resterande ingredienser med gelatinmjölken. Smaka av med salt och peppar. Häll över i pajsformen och låt stelna i några timmar i kylen.
- Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötter tills de har fått fin färg.
- Skär upp pajen i portionsbitar och häll över honung och rostade pinjenötter. Garnera med oreganobladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar