Kantarellpaj
Pajdeg:
150 g kallt smör
3 dl vetemjöl
2 -3 msk kallt vatten
Fyllning:
Kantareller
Smör att steka kantarellerna i
1 vitlöksklyfta
ca 2-3 dl grovriven västerbottens ost
3 ägg
2 1/2 dl mjölk
salt/ peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda ihop pajdegen i en matberedare och låt den vila i kylskåpet ca 30 minuter.
- Stek den kanarelerna på låg värme. Tillsätt smöret när vätskan ångat bort. Pressa över vitlöken och rör runt i stekpannan.
- Kavla paj degen , tryck ut i en pajform. Förgrädda ca 8-10 minuter.
- Strö den grovt rivna västerbottensosten i botten på pajskalet.
- Fördela de stekta kantarellerna över.
- Vispa ihop äggen, mjölken, salt och peppar. Häll detta över kantarellerna och grädda mitten av ugnen till fyllningen stannat av, ca 40-50 minuter
- Servera med en god sallad till.
Strö västerbottensosten i botten på pajskalet Fördela kantarellerna över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar