EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

måndag 22 augusti 2011

Kantarellpaj !

Jag dyker återigen ner i hinken med kantareller som jag fick utav Anders. Kantareller är så underbara, så vackra och så fantastisk goda. Jag blir alldelens lycklig av att se, känna och lukta på dem. Idag blir det en kantarellpaj till middag.



Kantarellpaj

Pajdeg:

150 g kallt smör
3 dl vetemjöl
2 -3 msk kallt vatten

Fyllning:

Kantareller
Smör att steka kantarellerna i
1 vitlöksklyfta
ca 2-3 dl grovriven västerbottens ost
3 ägg
2 1/2 dl mjölk
salt/ peppar

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Blanda ihop pajdegen i en matberedare och låt den vila i kylskåpet ca 30 minuter.
  • Stek den kanarelerna på låg värme. Tillsätt smöret när vätskan ångat bort. Pressa över vitlöken och rör runt i stekpannan.
  • Kavla paj degen , tryck ut i en pajform. Förgrädda ca 8-10 minuter.
  • Strö den grovt rivna västerbottensosten i botten på pajskalet.
  • Fördela de stekta kantarellerna över.
  • Vispa ihop äggen, mjölken, salt och peppar. Häll detta över kantarellerna och grädda mitten av ugnen till fyllningen stannat av, ca 40-50 minuter
  • Servera med en god sallad till.

Strö västerbottensosten i botten på pajskalet Fördela kantarellerna över.


Vispa ihop äggen, mjölken, salt och peppar. Häll i pajskalet och grädda mitt i ugnen tills fyllningen stannat ca 40-50 minuter


      Inga kommentarer:

      Skicka en kommentar