EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

lördag 13 juli 2013

Jordgubbscheesecake

Här kommer ännu ett recept från midsommar. Receptet hittade jag i senaste numret av Allt om mat.





Jordgubbscheesecake på chokladbotten

75 gram smör
12 digestivekex
2 msk kakao
1 krm salt
200 gram jordgubbar
3 gelatinblad
400 gram naturell färskost
2 dl crème fraiche
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
2 gelatinblad
11/2 dl vatten
1/2 konc jordgubbssaft
300 gram jordgubbar

Gör så här:
  • Smält smöret. Krossa kexen och blanda med smör, kakao och salt. Tryck ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm. Ställ formen i kylen.
  • Mixa jordgubbarna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda färskosten, crème fraiche, florsocker och vaniljsocker.
  • Värm lite av de mixade jordgubbarna i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i jordgubbarna. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt resen av jordgubbsmixet. Vänd ner jordgubbarna i ostsmeten. Häll smeten i formen och låt stå och stelna ca 2 timmar.
  • Garnering: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm lite av vattnet i en kastrull. Ta upp och smält bladen i vattnet. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt resten an vattnet och saften. Låt stå i rumstemperatur tills blandningen blivit trögflytande.
  • Skiva jordgubbarna. Lägg de på cheesecaken och skeda över gelén. Låt stå i kylen ca 1 timme innan den ska serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar