EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

onsdag 17 juli 2013

Abborre i folie

Vi har haft fullt upp med att ta hand om alla abborrarna vi fick häromdagen. Naturligtvis delade vi med oss till alla som ville ha men, det blev ändå kvar en hel del. Per byxade hälften av alla abborrar, den andra hälften rökte vi. Av abborrfiléerna gjorde jag nio foliepaket  som jag fyllde med div saker.




 

 

Abborre i folie

Till varje paket:

ca 200 gr abborrfilé
2-3 färsk kokt potatis/ paket
1 f ärskgul lök
1 tomat
1 knippe dill/persilja/gräslök
mjukt smör
salt
ev. caynnepeppar

Gör så här:
  • Lägg ut ett ark folie. Skiva den kokta potatisen och fördela på folien. Lägg på abborrfilén, skiva den färska löken tunt och lägg på fisken. Krydda med salt, ev. cayennepeppar.
  • Hacka dill/persilja och gräslöken grovt och klicka i en  rejäl klick smör. Mosa ihop och klicka kryddsmöret på fisken.
  • Skiva tomaten och toppa paketet. Pressa över citron, avsluta med en dillkvist.
  • Vik ihop paketet noga så inget rinner ut.
  • Lägg paketet på grillen i 10-15 minuter tills fisken är vit och klar. 

Gör ett paket till varje portion.

Vi lägger på alla nio paketen samtidigt på grillen.


Naturligtvis en god sallad till !



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar