800 gr körbärstomater
1 dl olivolja
salt, svartpeppar och socker
1-2 msk vitt vin
2 pkt bacon
Några nypor torkade chiliflakes
1 kruka hackad persilja
1 gul lök
1-2 klyftor finhackade vitlöksklyftor
500 gram bandspagetti
En klick smör
Gör så här:
Börja med tomatsåsen:
- Dela tometerna i små bitar. Heta upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Lägg i tomaterna och koka ihop en sås på låg värme. Rör om då och då.
- Häll i vinet och låt sjuda några minuter till.
- Smaka av med salt, peppar och socker. Ta lite i taget och smaka dig fram.
- Allra sist, hacka persiljan fint och rör ner sist.
- Strimla bacon fint och fräs med finhackad lök,vitlök och chili flkes. Stek baconen så att den blir knaprig utan att den bränns.
- Koka pastan, häll av vattnet och blanda i en klick smör.
- Blanda pastan med tomatsåsen. Lyft upp pastan i en stor pastaskål och strössla över baconfräset.
- Klart att äta, gärna med en grönsallad till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar