EN BLOGG MED BAKVERK OCH MATRÄTTER

måndag 2 januari 2012

Kolapaj!

Kolapaj!






Kolapaj
Pajdeg:
100 gr smör
3 dl vetemjöl
2 msk socker
1 krm salt
kolafyllning:1 dl vispgrädde
3/4 dl socker
1/2 dl ljus sirap
3 tsk farinsocker
1 tsk vaniljsocker
100 gr smör
Till garneringen:1 1/2 dl grädde
2 tsk kakao

1. Börja med degen. Smält smöret och blanda i resten av ingredinenserna. Tryck ut i en paj form
(ca 28 cm i diameter). Låt vila kallt en stund. Nagga botten med en gaffel och grädda 200 grader ca 12-15 min tills pajen fått fin färg. Låt svalna.

2. Gör fyllningen. Blanda alla ingredienser utom vaniljsocker och smör i en tjockbottnad kastrull och sjud sakta ca 15 minuter tills kolan bubblar tjockt och släpper kanterna. Tillsätt vanilsocker och smör i klickar och vispa smeten slät. Fyll pajskalet och låt svalna.

3. Vispa grädden och bred över och pudra över kakao.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar