När jag stekte laxen i ugn använde jag mig utav en termometer, när den visade på 60 grader tog jag ut laxen, laxen blev för mig perfekt.
Chilimarinerad lax på salladsbädd 2 portioner
2 bitar laxMarinad:
2 msk sweet chili
2 msk japansk soja
1 bit riven ingefära
1 msk olivolja
Sallad:
Isbergssallad
Gurka
Mango, går bra med fryst
Cocktailtomater
Sockerärtor
Röd lök
Guacamole:
2 avokados
ca 1 dl creme fraiche
En liten klyfta vitlök
Pressad citron
Salt/ citronpeppar
Gör så här:
- Blanda chilisås, soja, riven ingefära och olivolja i en skål. Häll blandningen i en plastpåse och lägg i laxfiléerna. Låt marinera i minst 30 minuter, gärna längre. Ju längre desto mer smak.
- Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg upp laxfilérna på en ungsfast form in i ugn tills temometern visar 60 grader eller ca 12-15 minuter beroende på hur tjock laxbitarna är.
- Skär upp ingredienserna till salladen och lägg på en tallrik. Gör gärna en vinägrett på 3 msk olivolja, 1 msk vinäger och lite honung. Krydda med flingsalt och svartpeppar.
- Mosa avokadon på en djuptallrik. Blanda i creme fraichen, vitlök, citron. Krydda efter smak med salt och citronpeppar. Toppa laxen med guacamole.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar