Tonfiskgratäng
Sätt ugnen på 200 graderKoka 4 portioner ris
2 burkar tonfisk i olja
2 dl grädde
2 dl majonäs
1 tsk curry
3 äggvitor + 3 äggulor
2 dl riven ost
Gör så här:
- Bred ut det kokade riset i en eldfast form.
- Skär champinjonerna i små bitar och lägg de på riset.
- Dela tonfisken i små bitar och fördela på champinjonerna.. Spar tonfisk oljan.
- Blanda ihop grädde, majonäs, curry och gulorna i en skål.
- Vispa vitorna till hårt skum och blanda de sedan med såsen. Häll såsen över tonfisken.
- Häll också tonfiskoljan över såsen.
- Strö över den rivna osten.
- In i ugnen15-20 minuter, mitten av ugn.
| Koka ris och bred ut det i en eldfast form. |
| Fördela champinjonerna och tonfisken. |
| Häll såsen över tonfisken. |
| Strö över den rivna osten. |
| In i ugnen i 200 grader 15-20 minuter. |
| Servera en härlig grönsallad till tonfiskgratängen. |
Supergod tonfisklåda, kan även ätas kall på nättetna
SvaraRadera